Afoto Xs 768px Hadline

Szabályzat

Az Év Agrárembere kitüntető díj, 2021

Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét és valóban csak a teljesítményre fókuszál. Ezt még lehetne azzal fokozni, hogy a széles nyilvánosság aktív bevonása még inkább növeli a díj értékét. Az idei évben sem változtatunk ezeken a célokon! Sőt, még inkább törekszünk a nyilvánosság elé tárni az agrárium értékeit, bemutatni az ágazatban tevékenykedő kiemelkedő és elismerésre méltó szereplőket. Ennek érdekében az előző kiíráshoz hasonlatosan 10 kategóriában várjuk a jelentkezőket!

A lebonyolítás

Az Év Agrárembere megtisztelő címre 10 különböző kategóriában lehet jelöltséget szerezni:

 1. Jelölés, 2021.10.26-2021.11.20. A jelöltté válás folyamata egyszerű, hiszen vagy egy ismerős vagy akár saját maga a jelölt is jelölheti magát, egy rövid indoklás, szakmai bemutatkozás és fotó elküldésével. A jelöltek jelöltté válásuk után az előző évek lebonyolításával ellentétben nem jelennek meg online felületen.
 2. Zsűri döntése (Kategóriagyőztesek kiválasztása), 2022.01. 10-14. A kategória zsűrije választ a jelöltek közül három alkalmas személyt, és ők kerülnek majd megmérettetésre a továbbiakban. Itt online zsűrizés lesz, ahol a támogatóink delegáltjai és többi zsűritagunk együtt vesz részt.
 3. Döntőseikről videóanyagot készítünk: 2022.01. 19-25. Döntőseinket lakhelyükön, tevékenységeik helyszínén keressük fel. Interjúkat készítünk velük. Erre a bejárásra minden támogatót és zsűritagot meghívunk. A döntősök közül a zsűritagok a kategóriagyőzteseket is megszavazzák, az elkészült videók alapján.
 4. Közönségszavazás: 2022.05.02-10. . A kategória döntők után a 10 győztes online szavazáson méretteti meg magát. A közönségdíj győztese az a személy, aki a legtöbb szavazatot kapta a közönségszavazás során. A szavazás indítása és zárása: adott nap déli 12 óra.
 5. Gálaest: 2022.05.21. A projekt végén egy nagyszabású (250 fős, díszvacsorával egybekötött) gála keretén belül vehetik át a kategóriák győztesei az elismerésüket. A gálaest az „Agrárvilág estje” címen kerül megrendezésre, ahol a jelölteken kívül az agrárvilág prominensei is részt vesznek majd.
  • A gálaestre jegyek is rendelhetők lesznek egy viszonylag szűk keret erejéig.
  • A szervezők évente Életműdíjat is átadnak!
  • Kihirdetésre kerül a Közönségdíj is, vagyis az a jelölt, aki a legtöbb online szavazatot kapta.
  • Az est fénypontja Az Év Agráremberének megválasztása.
  • A választás során egy-egy szavazattal bírnak zsűritagjaik és egyszerű többséggel nyer az, aki a jelöltek közül a legtöbb voksot kapja.

A Zsűri: A szakmai zsűri tagjai az alapítók képviselői, elismert szakemberek a mezőgazdaság és a kapcsolt területek világából és a kategória támogatói.

Az év növénytermesztője, növényvédőse stb. díj nyertese olyan, a magyar agrárszakmában dolgozó személy, aki az agrárvilág, az őt körbevevő társadalom számára valami hasznosat, innovatívat, előremutatót, újdonságot, társadalmilag értékelhető jót hozott létre. Mind e jót az illető személyélettartam-teljesítményének összessége és nem egy pillanatnyi cselekedete határozza meg leginkább! A személy gazdálkodási formája, politikai hovatartozása, céges referencia-elkötelezettsége a kiválasztásnak nem szempontja, ezektől garantáltan független döntés fog születni.

A díj nem egy támogató által megvásárolt „kitüntetés”, hanem egy szakmai alapokon és érdemeken nyugvó elismerés!

Vitás kérdésekben a zsűri elnöke dönt!