Afoto Xs 768px Hadline

Szabályzat

Az Év Agrárembere kitüntető díj 2022

 

Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét és valóban csak a teljesítményre fókuszál. Ezt még lehetne azzal fokozni, hogy a széles nyilvánosság aktív bevonása még inkább növeli a díj értékét. Az idei évben sem változtatunk ezeken a célokon! Sőt, még inkább törekszünk a nyilvánosság elé tárni az agrárium értékeit, bemutatni az ágazatban tevékenykedő kiemelkedő és elismerésre méltó szereplőket. Ennek érdekében 11 kategóriában várjuk a jelentkezőket!

A lebonyolítás

Útjára indítjuk idén is Az Év Agrárembere díjunkat, immáron 9. alkalommal. A díjjal a gazdatársadalom társadalmi szerepvállalására hívjuk fel a figyelmet és díjazzuk a legkiemelkedőbbeket.

Idén 11 kategóriát indítunk:

Egy új kategóriánk van: Erdőgazdálkodó, és egy új nevű kategóriánk van idén: Ökológiai gazdálkodó. E két területet szeretnénk erősíteni és a többi szakmai területtel egyenrangúként kezelve megtalálni itt is a legjobbakat.

 

 1. Jelölés, 2022.10.23-2022.11.07 A jelöltté válás folyamata egyszerű, hiszen vagy egy ismerős vagy akár saját maga a jelölt is jelölheti magát, egy rövid indoklás, szakmai bemutatkozás és fotó elküldésével. A jelöltek jelöltté válásuk után az előző évek lebonyolításával ellentétben nem jelennek meg online felületen.
 2. Online zsűrizés a jelölési laudációk alapján: 2022.11.14- 2022.11.18. A jelöltek közül a két legjobbat a zsűri kiválasztja kategóriánként, akiket majd személyes zsűrizésre behívunk. Őket idén nem mi laudáljuk, hanem meghívjuk a 2 naposra tervezett zsűrizésre, ahol bemutatkoznak majd személyesen. Ott tudja majd a zsűri kiválasztani az adott kategória győztesét, akit mi majd otthonában megkeresünk és elkészítjük a kisfilmet. A gálaesten pedig a megjelent zsűritagok kiválasztják majd a fődíjast
 3. Személyes meghallgatások: 2022.12.12 – 2022.12.13.
 4. Közönségszavazás: 2023.01.16-2023.02.06. A kategória döntők után a 11 győztes online szavazáson méretteti meg magát. A közönségdíj győztese az a személy, aki a legtöbb szavazatot kapta a közönségszavazás során. A szavazás indítása és zárása: adott nap déli 12 óra.
 5. Gálaest: 2023.02.18, Eger. A projekt végén egy nagyszabású (250 fős, díszvacsorával egybekötött) gála keretén belül vehetik át a kategóriák győztesei az elismerésüket. A gálaest az „Agrárvilág estje” címen kerül megrendezésre, ahol a jelölteken kívül az agrárvilág prominensei is részt vesznek majd.
  • A szervezők évente Életműdíjat is átadnak!
  • Kihirdetésre kerül a Közönségdíj is, vagyis az a jelölt, aki a legtöbb online szavazatot kapta.
  • Az est fénypontja Az Év Agráremberének megválasztása.
  • A választás során egy-egy szavazattal bírnak zsűritagjaik és egyszerű többséggel nyer az, aki a jelöltek közül a legtöbb voksot kapja.

A Zsűri: A szakmai zsűri tagjai az alapítók képviselői, elismert szakemberek a mezőgazdaság és a kapcsolt területek világából és a kategória támogatói.

Az év növénytermesztője, növényvédőse stb. díj nyertese olyan, a magyar agrárszakmában dolgozó személy, aki az agrárvilág, az őt körbevevő társadalom számára valami hasznosat, innovatívat, előremutatót, újdonságot, társadalmilag értékelhető jót hozott létre. Mind e jót az illető személyélettartam-teljesítményének összessége és nem egy pillanatnyi cselekedete határozza meg leginkább! A személy gazdálkodási formája, politikai hovatartozása, céges referencia-elkötelezettsége a kiválasztásnak nem szempontja, ezektől garantáltan független döntés fog születni.

A díj nem egy támogató által megvásárolt „kitüntetés”, hanem egy szakmai alapokon és érdemeken nyugvó elismerés!

Vitás kérdésekben a zsűri elnöke dönt!

Tisztelettel a szervezők: Hamvas Atanáz, Mátrai Zoltán